Stoofpotje

Stoofpotje

Stoofpotjes zijn lekker op elk moment van het jaar. Maak hem juist zomers of winters door producten van het seizoen toe te voegen aan het stoofpotje. 

Ingrediënten 

  • 800 gram runderlappen
  • 3 tomaten
  • 1 citroen
  • 600 gram krielaardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • olijfolie of boter om in te bakken
  • 400 ml bouillon van een bouillonblokje

Bereiding

Snipper de ui, en de knoflook in kleine stukjes. Snijd het vlees in dobbelstenen van ongeveer 3 centimeter. Snijd de tomaten in schijven, halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit, snijd de paprika in reepjes, en de ongeschilde courgette in blokjes. Schil de krielaardappels, of gebruik kant en klaar krielaardappeltjes. Was de citroen en snijd deze in 4 stukken.

Verhit wat olie of boter in de braadpan, bak de ui en de knoflook glazig. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin, en breng op smaak met zout en peper. Giet de hete bouillon bij het vlees, voeg de kruiden (paprika poeder en komijn) en de stukken citroen toe. Roer alles een keer goed door elkaar en laat het onder af en toe roeren ongeveer 1 ½ uur afgedekt stoven. Voeg nu de krieltjes en de groente toe en laat nog 30 minuten stoven tot de krieltjes en de groente gaar zijn.